Aktuelno
7.11.2020. 19:16
Upriličen omaž Miodragu Međedoviću

"Bio je jak, fizički spreman i gotovo nikad povrijeđen", pa zatim: "Nikšić nije imao veznog igrača kao što je Medo", samo su neke od rečenica koje su saigrači govorili o liku i djelu Miodraga Dragana Međedovića.

Sinoć je u Nikšićkom pozorištu upriličen omaž nedavno preminulom, čuvenom fudbaleru i treneru naše ekipe, Miodragu Draganu Međedoviću. O Medu su govorili članovi njegove porodica, prijatelji i saigrači. 

Potpredsjednik Opštine Nikšić Marko Radojević podsjetio je prisutne na neke od detalja bogate karijere Miodraga Međedovića.

"Dragan Međedović je rođen 1950. godine u Novom Sadu, gdje mu je otac službovao kao vojno lice. Organizovano je počeo trenirati fudbal u našem klubu 1964. godine, prvi trener mu je bio Ilija-Iko Kaljević. Za prvi tim je debitovao prije punoljetstva, sa 16 i po godina, u jesenjem dijelu sezone 1967/68, na utakmici protiv Srema u Sremskoj Mitrovici. Sutjeska se tada takmičila u Istočnoj grupi Druge lige. U naredne tri sezone je igrao u kvalifikacijama za ulazak u Prvu saveznu ligu, da bi konačno 1971. godine, sa trenerom Dragutinom Spasojevićem, ostvaren san te generacije, ulazak u Prvu ligu." , rekao je Radojević.

O njegovom umijeću na terenu svjedočili su saigrači i dugogodišnji prijatelji Dragan Stanišić, Radovan Mijanović i Ljubomir Petrović koji su tokom svojih jako emotivnih govora evocirali uspomene na legendarnog Meda.

"Bio je izvanredan spoj psihofizičke konstitucije - jak, fizički spreman i gotovo nikada povrijeđen. Oslonac ekipe u svakoj situaciji, bilo da je tražila rezultat rezultat ili da ga je branila" rekao je dr. Radovan Raco Mijanović, a zatim i pomenuo sve vrline koje je Medo posjedovao kao ličnost: "Medo je bio stabilna ličnost, ponosan, odgovoran, druželjubiv, pošten prema saigračima i korektan prema protivniku kao niko drugi."

Dragan Stanišić: "Bio je jako talentovan i imao je veliki smisao za igru. Imao je sjajan odnos prema svom klubu, svojim igračima, protivničkim igračima, sudijama i publici. Igrači su ga voljeli ne samo zato što je dobro igrao fudbal, nego zato što je bio dobar čovjek. Iskren, pošten, bio je pravi oslonac i sa njim je bilo milina igrati."

Ljubomir Muśo Petrović je kroz suze govorio o svom, prije svega velikom prijatelju, pa tek onda saigraču.

"Nikšić nije imao veznog igrača kao što je to bio Medo. Pravi plejmejker koji je bio jedan od nosilaca igre", rekao je Petrović, a zatim se prisjetio kako su izgledali treninzi i prijateljstvo sa Draganom. "Mi smo skoro svaki dan dolazili sat ili sat i po prije treninga. Tu smo se družili, šalili, pričali. Kasnije, kada smo formirali svoje porodice, rađala su se naša djeca i sigurno smo proveli makar pola vijeka zajedno."

Na kraju su se prisutnima zahvalili Draganovi sinovi Zdravko i Dražen, nekadašnji igrač i kapiten Plavih, a sada trener u mlađim kategorijama kluba.

"U ime porodice hvala svima - FK Sutjeska, Opštini Nikšić i posebno veteranima. Znali smo da pored nas imamo velikog čovjeka i igrača, ali ovolika medijska ispraćenost u proteklih deset dana nas je učinila još ponosnijim. "

Dragan Međedović se preselio u besmrtnost, gdje su već njegovi saigrači iz čuvene generacije našeg kluba Novak Zeković, Borislav Gajica Đurović, Radovan Bokan i kapiten Josip Tibljaš.

Autor: Vasilije Lalović / FK Sutjeska

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

25.11.2020. 15:38
Poraz od Dečića u četvrtfinalu Kupa

Naša ekipa je poražena od Dečića u susretu četvrtfinala Kupa Crne Gore i tako završila nastup u o

24.11.2020. 21:26
LIVE | Kup CG | FK Dečić - FK Sutjeska

Livestream prenos utakmica Kupa na zvaničnoj internet stranici FK Sutjeska...

21.11.2020. 18:35
Pobjeda Plavih na debiju Miljana Radovića

Plavi su u 14. kolu Telekom 1.

20.11.2020. 16:19
LIVE | Telekom 1. CFL | FK Zeta - FK Sutjeska

Livestream prenos utakmica Telekom 1. CFL na zvaničnoj internet stranici FK Sutjeska...

19.11.2020. 21:09
Radović: Čast je biti trener velikog kluba

Danas je u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis u Nikšiću potpisan ugovor sa Miljanom Radovićem, n