Aktuelno
13.6.2019. 14:57
Sve postaje lijepo, lako i vrijedno truda kada ste šampion

Plavi su koncertima grupa Džanum, Perper, Pilota i DJ Proximusa, prošle subote, na Trgu Slobode, proslavili rekordnu četvrtu titulu šampiona Crne Gore.

Predsjednik opštine Veselin Grbović sa zadovoljstvom je konstatovao da je Fudbalski klub Sutjeska u poslednjih šest godina jedan od najvećih brendova Nikšića.

„Fantastični rezultati pokazuju da se u Crnoj Gori i Nikšiću igra najbolji fudbal i nadam se da će tako biti ubuduće. Ja moram da kažem da je Opština Nikšić, kao jedan od finansijera kluba, zaista pomogala maksimalno koliko su mogućnosti dozvoljavale. Takođe, moram da se zahvalim i drugim sponzorima i svima onima koji su pomogli da se obezbijedi jedno dobro finasiranje našeg kluba, tako da su stvoreni idealni uslovi da igrači postižu ovako dobre rezultate. Svakako, stručni štab na čelu sa  Pecom Rakojevićem je odradio svoj posao na najbolji mogući način i ja im se izuzetno zahvaljujem, posebno Pecu koji je čak i u nekim najtežim momentima uspio da smogne snage i da u zadnja dva kola vodi klub i osvoji titulu“, kazao je sinoć Grbović uz obećanje da će Opština nastaviti da finasira klub.

U ime uprave našeg kluba prisutnima se obratio direktor kluba Nikola Jovović. On je izrazio zadovoljstvo što se Sutjeska vraća na staze stare slave, ali napominjući da je put do osvajanja titule bio težak i dug.

„Za samo godinu dana u Sutjesci proživite čitav jedan život, borite se, radite, strepite, radujete, smijete se, ljubite, tugujete, donosite odluke i griješite i sve to na kraju ima smisla samo ako napravite dobar rezultat i opravdate ukazano povjerenje, a sve postaje lijepo, lako i vrijedno truda kada ste šampion. Sutjeska je danas veliki i ozbiljan klub, najbolji i najorganizovaniji u Crnoj Gori. Sutjeska je perjanica nikšićkog sporta, ali i crnogorskog fudbala, jedan od najtrofejnijih klubova u našoj državi. Ipak, mi možemo i  moramo da budemo još bolji, da učinimo sve kako bi postali konkurentni sa klubovima koji nas čekaju u evropskim takmičenjima koja nam predstoje“, kazao je Jovović, zahvalivši svim ljudima koji su „utkali“ sebe u uspjeh Sutjeske.

Neki ga nazivaju savršenim fudbalskim roditeljem, glasom razuma, međutim, mnogo bi epiteta moglo da stoji uz ime Nikole Peca Rakojevića, čovjeka koji je Nikšiću donio četvrtu titulu prvaka.

„Ovo je trenutak kad se svi zahvaljujemo nekom, pa ću ja večeras ponoviti neke riječi koje sam rekao i ranije. Kada imate ovakve igrače, onda ništa nije teško, kada imate navijače kao što su “Vojvode”, onda opet ništa nije teško. Ljudi koji vode klub su uradili sve da funkcionišemo i radimo mirno. Rekao sam i ponoviću opet - radim posao koji volim, radim posao u klubu koji volim, radim posao u gradu koji najviše volim i ovaj grad je dokazao večeras da zaslužuje prvaka“, rekao je Rakojević.

Pehar u ime igrača Sutjeske na bini sa upravom kluba, stručnim štabom i svima onima koji su doprinijeli osvajanju titule prvaka Crne Gore podigao je kapiten Vladan Giljen.

Podsjetimo, “plavi” su sezonu 2018/19 završili na prvoj poziciji sa 74 boda, i sa devet bodova više od prvog pratioca obezbijedili rekordnu četvrtu titulu šampiona države.

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

11.8.2020. 19:45
Akreditovanje medija za utakmicu FK Sutjeska - FK Petrovac

Fudbalski klub Sutjeska moli sve zainteresovane redakcije da najkasnije do četvrtka, 13.

10.8.2020. 18:15
Da predstavimo Sutjesku, Nikšić i Crnu Goru na pravi način

U novu evropsku avanturu naša ekipa kreće utakmicom sa Borcem iz Banja Luke.

10.8.2020. 13:30
Sa Borcem u prvom kolu LE

Žrijebom u sjedištu UEFA u Nionu odlučeno je da protivnik našoj ekipi u prvom kolu kvalifikacija

9.8.2020. 21:48
Mogući protivnici u LE: Lokomotiva Plovdiv, Borac BL, Teuta i pobjednik duela Tre Penne i Gjilani

UEFA je večeras podijelila učesnike prve kvalifikacione runde Lige Erope u više grupa sa povlašće

8.8.2020. 21:40
Minimalna pobjeda protiv Koma

Plavi su u generalnoj probi pred početak 1.CFL savladali ekipu Koma rezultatom 1:0.