Aktuelno
11.5.2020. 19:59
Seniori, omladinci i kadeti nastavili sa trenažnim procesom

Poštujući mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Ministarstva zdravlja, kao i odluke Ministarstva sporta i mladih i Fudbalskog saveza Crne Gore, FK Sutjeska je započeo trenažni proces za senore, omladince (U19) i kadete (U17).

Treninzi se, u ovom periodu, izvode bez fizičkog kontakta, uz održavanje fizičke distance. Odlukom NKT planirano je da "standardni" treninzi počnu 18. maja, dok je nastavak takmičenja u navedenim kategorijama planiran za 1. jun 2020. godine.

S obzirom da dajemo poseban značaj i pružamo mogućnost daljeg razvoja svojim mlađim kategorijama, odlučili smo da treninzima seniorske ekipe priključimo osam fudbalera iz selekcije U19.

Omladinskoj ekipi priključeno je 12 kadeta, dok se kadetima iz pionirske ekipe priključilo 13 mladih igrača (U15).

Smatramo da ćemo na taj način svim perspektivnim fudbalerima pružiti mogućnost da uz starije kolege brže napreduju i da u narednom periodu budu temelj na kome će se zasnivati budućnost našeg kluba.

U omladinskoj i kadetskoj ligi planirano je odigravanje kompletnog prvenstva koje bi bilo završeno do kraja jula, dok je, kao i kod seniora, već u avgustu planiran početak nove sezone.

Uputili smo dopis Fudbalskom savezu Crne Gore u kome je Komisiji za takmičenje sugerisano da se u omladinskoj i kadetskog ligi odigra preostalih pet kola vikendom, počev od 1. juna. Na taj način bi se takmičenja završila do kraja juna. Igrači bi nakon toga imali kratku pauzu, dok bi već od 15. jula nastavili sa treninzima i pripremama za narednu sezonu.

Smatramo da, u situaciji prouzrokovanoj pandemiji COVID-19, konačan plasman na tabeli treba da bude u drugom planu, i da ćemo, nakon skoro dvomjesečne pauze, tridesetodnevnim intenzivnim pripremama, kao i ligaškim utakmicama tokom juna postići cilj - da djeca koja se bave fudbalom imaju kontinuitet u treniranju. Sigurni smo u sve to, posebno zbog činjenice da će svi oni, nakon pauze, sredinom jula početi sa pripremama za narednu sezonu. Mišljenja smo da bi naporni treninzi i kontinuirani trenažni proces od maja do decembra mogao ugroziti zdravlje mladih sportista, koji nijesu navikli na ovakav ritam treninga i takmičenja.

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

23.7.2021. 2:06
Plavi ozbiljno namučili "ponos Izraela" - na kraju bez golova 

Plavi su odigrali meč bez golova protiv favorizovane ekipe Makabija na DG Areni. 

20.7.2021. 13:37
Medijske aktivnosti (UECL QR2 1/2) FK Sutjeska - Maccabi Tel Aviv FC

Obavještavamo predstavnike medija da će se zvanična konferencije za medije oba kluba uoči prve ut

18.7.2021. 22:07
Pobjeda protiv Igala u prijateljskom susretu

Igrači koji nijesu imali veću minutažu u revanš utakmici protiv Gagre, danas su odigrali prijatel

18.7.2021. 11:17
IN MEMORIAM: MILAN ŽIVADINOVIĆ

U subotu, 17. jula, u 77. godini, preminuo je bivši trener Plavih Milan Živadinović.

16.7.2021. 12:53
Plavi dominirali i rezervisali "kartu" za Tel Aviv

Naša ekipa će igrati u 2. kolu kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija!