Aktuelno
11.5.2020. 19:59
Seniori, omladinci i kadeti nastavili sa trenažnim procesom

Poštujući mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Ministarstva zdravlja, kao i odluke Ministarstva sporta i mladih i Fudbalskog saveza Crne Gore, FK Sutjeska je započeo trenažni proces za senore, omladince (U19) i kadete (U17).

Treninzi se, u ovom periodu, izvode bez fizičkog kontakta, uz održavanje fizičke distance. Odlukom NKT planirano je da "standardni" treninzi počnu 18. maja, dok je nastavak takmičenja u navedenim kategorijama planiran za 1. jun 2020. godine.

S obzirom da dajemo poseban značaj i pružamo mogućnost daljeg razvoja svojim mlađim kategorijama, odlučili smo da treninzima seniorske ekipe priključimo osam fudbalera iz selekcije U19.

Omladinskoj ekipi priključeno je 12 kadeta, dok se kadetima iz pionirske ekipe priključilo 13 mladih igrača (U15).

Smatramo da ćemo na taj način svim perspektivnim fudbalerima pružiti mogućnost da uz starije kolege brže napreduju i da u narednom periodu budu temelj na kome će se zasnivati budućnost našeg kluba.

U omladinskoj i kadetskoj ligi planirano je odigravanje kompletnog prvenstva koje bi bilo završeno do kraja jula, dok je, kao i kod seniora, već u avgustu planiran početak nove sezone.

Uputili smo dopis Fudbalskom savezu Crne Gore u kome je Komisiji za takmičenje sugerisano da se u omladinskoj i kadetskog ligi odigra preostalih pet kola vikendom, počev od 1. juna. Na taj način bi se takmičenja završila do kraja juna. Igrači bi nakon toga imali kratku pauzu, dok bi već od 15. jula nastavili sa treninzima i pripremama za narednu sezonu.

Smatramo da, u situaciji prouzrokovanoj pandemiji COVID-19, konačan plasman na tabeli treba da bude u drugom planu, i da ćemo, nakon skoro dvomjesečne pauze, tridesetodnevnim intenzivnim pripremama, kao i ligaškim utakmicama tokom juna postići cilj - da djeca koja se bave fudbalom imaju kontinuitet u treniranju. Sigurni smo u sve to, posebno zbog činjenice da će svi oni, nakon pauze, sredinom jula početi sa pripremama za narednu sezonu. Mišljenja smo da bi naporni treninzi i kontinuirani trenažni proces od maja do decembra mogao ugroziti zdravlje mladih sportista, koji nijesu navikli na ovakav ritam treninga i takmičenja.

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

20.5.2020. 18:32
IO FSCG: Završetak CFL 28. jula, u polufinalu Kupa po jedna utakmica, finale 2. avgusta

Deseta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021 održana

13.5.2020. 18:05
Pioniri, pjetlići i Škola fudbala nastavljaju sa treninzima

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je da od petka - umjesto od po

13.5.2020. 11:37
NASTAVAK TELEKOM 1. CFL 30. MAJA

Sva takmičenja kojima rukovodi Fudbalski savez Crne Gore - Telekom 1.

6.5.2020. 14:47
NASTAVAK FUDBALSKIH TAKMIČENJA PRVOG JUNA

Takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore – Telekom 1.

5.5.2020. 19:38
Podrška inicijativi ECA na Međunarodni dan nestale djece

Evropska klupska asocijacija ECA i njeni članovi će na Međunarodni dan nestale djece ovoga mjesec