Aktuelno
24.4.2023. 15:16
Saopštenje UO FK Sutjeska (24/04/2023)

Povodom natpisa u medijima u kojima se crnogorski klubovi optužuju da nisu konkurisali za organizaciju turnira pretkvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, sa indignacijom odbacujemo pomenute tvrdnje, i čvrsto stojimo iza stava da klubovi ne snose niti promil odgovornosti što se pomenuti turnir ove godine neće organizovati u Crnoj Gori.

Vjerujemo da je pojedinim predstavnicima medija za sve što se dešava u crnogorskom fudbalu uvijek najlakše okriviti klubove, pa im savjetujemo da ubuduće odrade i malo istraživačkog posla, a ne da se u ocjenama drže lične percepcije i pretpostavki koje nemaju dodirnih tačaka sa činjenicama.

Prije desetak godina klubovi su morali da se oslanjaju na institucije i čekaju njihovu reakciju, dok smo sigurni da trenutno postoji veliki broj kompetentnih i proaktivnih ljudi koji rade u crnogorskim klubovima i jedino što nam je potrebno je podrška institucija, lokalne privrede, ili države Crne Gore, kako bismo napravili iskorak u UEFA takmičenjima.

Cilj svih činilaca u našoj zemlji, od klubova i medija do institucija, trebala bi biti afirmacija fudbala na svim nivoima, kroz dijaloge, partnerstva i ubrzani razvoj infrastrukture, da bi fudbal postao istinski reprezent Crne Gore širom Evrope.

Vjerujemo da je to zdravi osnov za prosperitet, a ne da se svako “rješavanje” problema u našem fudbalu svodi na objavljivanje neprovjerenih informacija, neargumentovano optuživanje i traženje krivca, bez pokušaja nuđenja adekvatnog rješenja.

Na kraju, molimo sve medije da ubuduće provjere svoje pretpostavke i da očekuju da ćemo uvijek biti spremni da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i uputimo izvinjenje kad za to postoji potreba i obaveza, kao što vjerujemo da će uraditi i svi koji su objavili i prenijeli pomenutu informaciju, nakon veoma ozbiljnih, a neutemeljenih, optužbi izrečenih na račun crnogorskih klubova.
 

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

30.5.2023. 13:26
Saopštenje FK Sutjeska

U svijetlu događaja prije početka finalne utakmice Kupa Crne Gore, Fudbalski klub Sutjeska se ogr

21.5.2023. 21:02
Preokret Plavih za neizvjesnost do kraja!

Plavi su kraj Bistrice ugostili Petrovac u pretposlednjoj rundi  crnogorskog šampionata.

14.5.2023. 20:52
Krstović i Matanović za pobjedu protiv Rudara

Plavi su savladali Rudar kraj Bistrice rezultatom 2:1 u utakmici 34. kola Meridianbet 1.

11.5.2023. 10:23
Potpisan nastavak saradnje sa EPCG

Elektroprivreda Crne Gore, najveća crnogorska kompanija, biće partner kluba i u narednoj sezoni

7.5.2023. 21:40
Plavi rutinski protiv Dečića

Naši fudbaleri su večeras u 33. kolu Meridianbet 1. CFL savladali Dečić u gostima 0:3 (0:2).