Aktuelno
24.4.2023. 15:16
Saopštenje UO FK Sutjeska (24/04/2023)

Povodom natpisa u medijima u kojima se crnogorski klubovi optužuju da nisu konkurisali za organizaciju turnira pretkvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, sa indignacijom odbacujemo pomenute tvrdnje, i čvrsto stojimo iza stava da klubovi ne snose niti promil odgovornosti što se pomenuti turnir ove godine neće organizovati u Crnoj Gori.

Vjerujemo da je pojedinim predstavnicima medija za sve što se dešava u crnogorskom fudbalu uvijek najlakše okriviti klubove, pa im savjetujemo da ubuduće odrade i malo istraživačkog posla, a ne da se u ocjenama drže lične percepcije i pretpostavki koje nemaju dodirnih tačaka sa činjenicama.

Prije desetak godina klubovi su morali da se oslanjaju na institucije i čekaju njihovu reakciju, dok smo sigurni da trenutno postoji veliki broj kompetentnih i proaktivnih ljudi koji rade u crnogorskim klubovima i jedino što nam je potrebno je podrška institucija, lokalne privrede, ili države Crne Gore, kako bismo napravili iskorak u UEFA takmičenjima.

Cilj svih činilaca u našoj zemlji, od klubova i medija do institucija, trebala bi biti afirmacija fudbala na svim nivoima, kroz dijaloge, partnerstva i ubrzani razvoj infrastrukture, da bi fudbal postao istinski reprezent Crne Gore širom Evrope.

Vjerujemo da je to zdravi osnov za prosperitet, a ne da se svako “rješavanje” problema u našem fudbalu svodi na objavljivanje neprovjerenih informacija, neargumentovano optuživanje i traženje krivca, bez pokušaja nuđenja adekvatnog rješenja.

Na kraju, molimo sve medije da ubuduće provjere svoje pretpostavke i da očekuju da ćemo uvijek biti spremni da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i uputimo izvinjenje kad za to postoji potreba i obaveza, kao što vjerujemo da će uraditi i svi koji su objavili i prenijeli pomenutu informaciju, nakon veoma ozbiljnih, a neutemeljenih, optužbi izrečenih na račun crnogorskih klubova.
 

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

15.3.2024. 19:48
In Memoriam: Rajko Nikolić

U četvrtak, 14. marta, umro je Rajko Nikolić, nekadašnji fudbaler i trener Plavih.

6.3.2024. 14:04
Miljan Radović novi šef stručnog štaba Plavih

Neizvjesnost dosadašnjeg toka sezone u Meridianbet 1.

1.3.2024. 12:30
Obavještenje za navijače: FK Sutjeska- FK Budućnost (CFL 23/36)

Komisija za bezbjednost i sigurnost FSCG proglasila je utakmicu 23. kola Meridianbet 1.

14.2.2024. 13:50
Odbačena krivična prijava protiv Čolovića — Brnović nije napadnut na sjednici Upravnog odbora!

Spor FK Sutjeska sa bivšim šefom stručnog štaba Nenadom Brnovićem, te njegovim saradnicima Srđano

26.12.2023. 22:56
Dragan Mijanović novi šef stručnog štaba

Upravni odbor FK Sutjeska imenovao je Dragana Mijanovića, dugogodišnjeg trenera mlađih kategorija