Aktuelno
6.2.2020. 18:03
Održane sjednice Upravnog odbora i Skupštine Kluba

Juče su u prostorijama Opštine Nikšić održane sjednice Upravnog odbora i Skupštine Fudbalskog kluba Sutjeska - Nikšić.

Na sjednici Upravnog odbora usvojeni su Izvještaj o Finansijskom poslovanju za prethodnu godinu, Program rada sa Finansijskim planom za 2020. godinu, kao i Izvještaji Direktora i Sportskog direktora za 2019. godinu.

Nakon sjednice UO, održana je sjednica Skupštine Kluba na kojoj su potvrđene odluke o usvajanju Izvještaja o Finansijskom poslovanju za prethodnu godinu, kao i Programa rada sa Finansijskim planom za 2020. godinu, uz konstataciju da je opšte stanje u Klubu dobro, da je Sutjeska, kao jedan od najorganizovanijih klubova u Crnoj Gori, uspješno reprezentovala Nikšić, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, ali i da treba učiniti dodatne napore kako bi se obezbijedila finansijska stabilnost Kluba i u narednom periodu, te stvorili svi neophodni preduslovi za postizanje dobrih rezultata u kontinuitetu.

Osim navedenih odluka, na dnevnom redu našli su se i Memorandum o saradnji sa turskim Galatasaray SK, kao i prijedlog saradnje sa Budapest Honvéd FC, iniciran od strane mađarskog kluba.

Donešena je odluka da se pomenuti prijedlozi saradnje prihvate i da se pristupi njihovoj realizaciji, a sve u cilju afirmacije i edukacije mladih igrača i stručnog kadra, uz konstataciju da bi saradnja sa ovim klubovima mogla pomoći da se i organizacija kluba podigne na viši nivo.

Predsjednik Skupštine Kluba gospodin Dragan Perović izvijestio je članove Skupštine da je član UO Milan Nikčević, uz opravdanje odusustva sa sjednice, a zbog nemogućnosti da se u narednom periodu maksimalno posveti svojim obavezama u Klubu, podnio ostavku na mjesto člana Upravnog odbora i poželio uspjehe u daljem radu i nastavku takmičenja. Skupština Kluba je prihvatila odluku gospodina Nikčevića i zahvalila mu se na njegovom doprinosu u prethodnom periodu.

Umjesto Milana Nikčevića, za novog člana UO izabran je Igor Noveljić.

Skupština Kluba je donijela odluku o izmjeni Statuta u dijelu koji se odnosi na broj članova Upravnog odbora, pa je odlučeno da Upravni odbor u narednom periodu čini sedam, umjesto dosadašnjih pet članova, uz obrazloženje da će Upravni odbor sa većim brojem članova bolje i kvalitetnije rješavati probleme i izazove sa kojima će se Klub susretati u narednom periodu.

Za članove Upravnog odbora izabrani su Vladan Joković i Branko Mićković.

Ova odluka stupa na snagu danom dobijanja saglasnosti od strane Ministarstva sporta.

U nastavku sjednice razgovarano je i o aktuelnim pitanjima.

Donešena je odluka da se realizuje projekat izgradnje balon sale sa kojom će, uz izgradnju nove zapadne tribine, biti zaokružen investicioni ciklus i stvoreni svi neophodni uslovi za nesmetan rad i funskionisanje kluba, pogotovu u zimskom periodu, kada je klub zbog loših vremenskih uslova imao poteškoće u organizaciji treninga svih selekcija.

Za realizaciju ovog, kao u ostalom i svih infrastrukturnih projekata koje smo do sad realizovali, dobili smo pomoć i podršku FSCG kojem se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

20.5.2020. 18:32
IO FSCG: Završetak CFL 28. jula, u polufinalu Kupa po jedna utakmica, finale 2. avgusta

Deseta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021 održana

13.5.2020. 18:05
Pioniri, pjetlići i Škola fudbala nastavljaju sa treninzima

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je da od petka - umjesto od po

13.5.2020. 11:37
NASTAVAK TELEKOM 1. CFL 30. MAJA

Sva takmičenja kojima rukovodi Fudbalski savez Crne Gore - Telekom 1.

11.5.2020. 19:59
Seniori, omladinci i kadeti nastavili sa trenažnim procesom

Poštujući mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Ministarstva zd

6.5.2020. 14:47
NASTAVAK FUDBALSKIH TAKMIČENJA PRVOG JUNA

Takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore – Telekom 1.