Aktuelno
10.12.2020. 21:36
In Memoriam: Miroslav Mićunović (1951-2020)

Iznenada je, u sedamdesetoj godini života, preminuo je Miroslav Mićunović - Mićun, dugodišnji fudbaler, trener i funkcioner našeg kluba.

Miroslav Mićunović je rođen 2. decembra 1951. godine u Vrbasu, jer je njegova porodica kolonizirala u Vojvodinu nakon Drugog svjetskog rata.

Igrao je u čuvenoj generaciji Plavih koja se početkom sedamdesetih godina takmičila u Prvoj saveznoj ligi, iako je bio mlađi od njih. Počeo je trenirati fudbal u podmlatku Sutjeske kod Ilije-Ika Kaljevića: „Mnogi moji vršnjaci su počeli nekoliko godina prije mene. Ja sam došao na stadion Sutjeske kod Ika Kaljevića kad sam bio u prvom razredu gimnazije, na polugođu“, govorio je Mićun o svojim počecima.

Igrao je za omladinsku reprezentaciju Crne Gore na turniru republika i pokrajina SFRJ, Na turniru koji je održan 1969. godine na Cetinju, reprezentacija Crne Gore je u finalu izgubila od odgovarajuće selekcije Hrvatske nakon izvođenja jedaesteraca. Mićun je bio jedan od najboljih igrača na cijelom turniru.

Prvi profesionalni ugovor je potpisao u januaru 1970. godine. Imao je kratak prekid jer je upisao studije u Beogradu. Nakon čuvenih kvalifikacija i plasmana Sutjeske u Prvu ligu vratio se u Nikšić i priključio pripremama kojima je rukovodio trener Dragutin Spasojević.

Debitovao je u čuvenoj utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada su Plavi, i pored minimalnog poraza, zadivili tadašnju fudbalsku javnost.

Nakon što je bio zapostavljen u narednoj sezoni (1972/73), kod trenera Božidara Drenovca, pola godine je zajedno sa nedavno preminulim kumom Zvonkom Pavićevićem, proveo u Lovćenu, u Drugoj saveznoj ligi.

Nakon ispadanja iz Prve lige vratio se iz Lovćena u Sutjesku, čiji je trener tada bio Munib Saračević, i od tada pa do kraja fudbalske karijere bio je standardni prvotimac našeg kluba.

Igrao je na poziciji centarhalfa, a kako su objavili mediji - Mićun je bio istinski džentlmen na terenu i van njega, a nosio je i kapitensku traku našeg kluba.

Nakon završetka igračke karijere skoro deset godina je radio kao trener u mlađim kategorijama FK Sutjeska. Početkom devedestih godina prošlog vijeka bio je i direktor kluba.

Obavljao je uloga delegata fudbalskih takmičenja u organizaciji FSCG.

Mićun, ili kako su ga njegovi najbliži zvali - Bato, imao je divnu porodicu, a iza sebe je ostavio suprugu Slavicu, sina Gavrila, kćerku Mariju i troje unučadi.

Naš Mićun je za života „zavještao“ sjećanje na svoj klub u jednoj rečenici: „Sutjeska je za mene ostala jedna velika ljubav i ta ljubav nikada nije narušena“.

Slava mu!

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

21.9.2021. 19:33
Omladinci nakon šest kola prvi na tabeli, kadeti ubjedljivo savladali Petrovac 

Ubjedljive pobjede naše omladinske i kadetske selekcije u mečevima 6.

19.9.2021. 23:50
Remi bez golova u susretu sa Petrovcem

U derbiju 8. kola Telekom 1.

16.9.2021. 19:25
Omladinci slavili u Pljevljima

Omladinci su u 5. kolu savladali Rudar pod Golubinjom rezultatom 1:3. 

14.9.2021. 12:03
Pjetlići, mlađi pioniri i kadeti upisali pobjede, stariji pioniri remizirali, omladinci poraženi prvi put u sezoni 

Dobar vikend za naše mlađe selekcije - pjetlići, mlađi pioniri i kadeti upisali pobjede, stariji

11.9.2021. 21:42
Marko Vučić donio pobjedu u derbiju protiv Budućnosti

Plavi su savladali Budućnost u najvećem derbiju Crnogorskog fudbala minimalnim rezultatom 1:0.