Aktuelno
16.3.2021. 14:22
In Memoriam: Borislav-Boro Spaić

U četvrtak, 11. marta 2021. godine, u 87. godini života, preminuo je dugogodišnji fudbaler i kapiten FK „Sutjeska“ Borislav-Boro Spaić.

Boro Spaić je legendarni fudbaler Sutjeske, u dugom periodu je bio kapiten jedne od najslavnijih generacija našeg kluba. Bio je kapiten čuvenog tima koji je prvi put ušao u Prvu saveznu ligu nekadašnje Jugoslavije, 1964/65. godine, a koji su činili: Fadil Dugalić, Nikola Bukilica, Siniša Stojanović, Novak Bulatović, Danilo Matović, Stevan Koškanac, Boro Spaić, Vojin Lazarević, Slobodan Stojović, Branko Čalović, Radoslav Zlopaša i drugi.

Njegova fudbalska karijera je trajala preko 15 godina, debitovao je u prvom timu sa 16 godina, kada se Sutjeska prvi put takmičila u saveznom rangu takmičenja. Bila je to Treća savezna liga koja je trajala svega godinu dana. Pored Bora Spajića, u toj sezoni su nastupali: Mihailo-Muro Koprivica, Ilija-Iko Kaljević, Ilija-Điko Burić, Luka Matović, Slobodan Marković, Milan-Mika Zirojević, Vaso Bošković, Momčilo Šakotić, Nikola-Nikolica Mijušković, Milorad-Miško Burić... 

 Strugar, Lazarević, Spaić, Čalović, Zlopaša

Stoje s lijeva na desno: Dugalić, Vuković, Matović, Bukilica, Bulatović, Koškanac; čuče: Strugar, Lazarević, Spaić, Čalović, Zlopaša.

 

Igrao je u generaciji našeg kluba koja je prvi put, u sezoni 1958/59, igrala u Drugoj saveznoj ligi, godini koja je prekretnica u stvaranju i moćnog tima i velikog kluba. U toj sezoni su igrali: Boro Spaić, Stanislav-Taro Martinović, Dragoljub-Ljubo Brajović, Momčilo Šakotić, Savo Dragojev, Ilija Kaljević, Vlado Čogura, Stanko Levačić, Dragoslav Radulović i drugi. Trener im je bio Slava Stefanović, koji je ujedno bio prvi profesionalni trener FK „Sutjeska“.

Od aktivnog igranja se oprostio po završetku sezone 1965/66. nakon što je Sutjesku, po drugi put, sa kapitenskom trakom na ruci, uveo u Prvu ligu.
Radni vijek je proveo u Hotelu „Onogošt“.

Opraštajući se od našeg legendarnog kapitena, Fudbalski klub „Sutjeska“ upućuje saučešće porodici Spaić.

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

17.4.2021. 23:15
Bez golova u Danilovgradu

Plavi su od 39.

11.4.2021. 23:26
Poraz u derbiju od Budućnosti

Naša ekipa je na svom terenu pretrpjela poraz od Budućnosti u najvećem crnogorskom derbiju odigra

7.4.2021. 17:49
Plavi sigurni protiv Petrovca

Naši momci su u okviru 28.

5.4.2021. 11:56
Aleksa Marušić, naš rekorder: Lijepa privilegija, brže nije moglo

Aleksa Marušić postigao najbrži gol u Telekom 1.

3.4.2021. 20:08
Ubjedljiva pobjeda protiv Titograda

Nakon tri meča bez pobjede, Plavi su danas sigurnom igrom i ubjedljivim rezultatom savladali Tito