Aktuelno
19.2.2018. 21:54
GILJEN: Nema opuštanja ni da je 30 bodova prednosti

Jesenji dio prvenstva bio je po svemu prikazanom u znaku naših momaka, pripreme su pokazale zašto se nalazimo na liderskoj poziciji, a za sve to je u mnogome zaslužan naš kapiten i čuvar mreže – Vladan Giljen. Sve to obećava, ali i dodatno obavezuje našu ekipu, da u nastavku sezone i dalje bude na visokom nivou.

Pripreme su bile i više nego uspješne, što potvrđuju i rezultati. U devet pripremnih utakmica, izabranici Nikole Rakojevića ne znaju za poraz. Giljen je jedan od onih, koji je velikim dijelom uticao na dobre rezultate. Golman, koji je u prvom dijelu prvenstva, primio samo sedam golova, uz to je i oborio rekord lige, jer je uspio da sačuva svoju mrežu čak 1018 minuta.

Na pitanje kako je zadovoljan odrađenim pripremama, Giljen odgovara: “Zadovoljni smo obavljenim u pripremnom periodu, kako treninzima tako i utakmicama”.

Kao neko ko ima veliko internacionalno iskustvo, i ko je kao mlad napustio rodni grad, morali smo ga pitati za naše omladince, konkretno Marušića i Osmajića, i prokomentarisati njihovu igru tokom pripremnog dijela? “Sigurno da smo mnogo dobili sa Marušićem i Osmajićem, iako tu ima još nekoliko dobrih igrača od kojih se mnogo očekuje, njih dvojica su obilježili ove pripreme i nadam se da će nam pomoći da ostvarimo cilj”, prokomentarisao je naš kapiten.

Uprava je angažovala dva nova igrača, radi se o povratnicima u naš tim, desnom beku Milošu Raduloviću i napadaču Šaleti Kordiću. U pitanju su kvalitetni igrači i mnogo se očekuje od njih, a iskusni čuvar mreže u razgovoru ističe: “ Oni su igrači koji su i ranije bili tu i nije im bilo teško da se uklope, radi se o dobrim igračima i mnogo će nam značiti u nastavku sezone”.

Ovo je bila polusezona za pamćenje, sve je funkcionisalo besprekorno, a šta očekuje u nastavku sezone, Giljen odgovara: “ Očekujem da nastavimo gdje smo stali i ništa više od toga, a ne vidim razlog da ne bude tako. Nema opuštanja ni da je 30 bodova prednosti, svaka utakmica je utakmica za sebe,  igraćemo i poslednju utakmicu u sezoni kao i prvu, pa čak i ako obezbjedimo titulu prije kraja prvenstva”.

Naš golman je svoju mrežu držao netaknutom 1018 minuta, a koliko mu je u tome pomogla odbrana, sa skromnošću ističe: “Sigurno da mi je odbrana pomogla mnogo, imamo sjajne igrače kako u odbrani, tako i u napadu, svi su zaslužni”.

Kakav je osjećaj biti kapiten tima gdje je ponikao i za koji navija od malena?

“Osjećaj je naravno prelijep, ostvario mi se dječački san i dok god sam tu, daću sve od sebe da pomognem ekipi da zajedno ostvarimo uspjehe”.

Završen je prelazni rok, vjerovatno je bilo interesovanja drugih klubova?

“Bilo je interesovanja, ali se nisam dvoumio jer sam želio da ostanem, ugovor mi je do ljeta pa ćemo vidjeti šta će tada biti”, istakao je 28-godišnji čuvar mreže.

Na kraju smo pomenuli i sjutrašnje gostovanje ekipi Petrovca, kojim se otvara proljećni dio sezone, a kakvu utakmicu naš golman očekuje?

“Biće sigurno teško, ali vjerujem u naš kvalitet i nadam se da ćemo napraviti pozitivan rezultat”, zaključio je u razgovoru kapiten.

 

Autor: Boris Kankaraš

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

20.9.2020. 20:38
Poraz od Zete u 5. kolu 1.CFL

Naša ekipa je poražena od Zete na svom terenu, konačnim rezultatom 0:2.

20.9.2020. 9:23
LIVE | Telekom 1. CFL | FK Sutjeska - FK Zeta

Livestream prenos utakmica Telekom 1. CFL na zvaničnoj internet stranici FK Sutjeska...

17.9.2020. 18:27
Akreditovanje medija za utakmicu FK Sutjeska - FK Zeta

Fudbalski klub Sutjeska moli sve zainteresovane redakcije da najkasnije do petka, 18.

16.9.2020. 21:54
Pajović u nadoknadi za pobjedu protiv Iskre

U zaostaloj utakmici 3.

16.9.2020. 12:57
LIVE | Telekom 1. CFL | FK Sutjeska - FK Iskra

Livestream prenos utakmica Telekom 1. CFL na zvaničnoj internet stranici FK Sutjeska...