Aktuelno
28.7.2020. 17:22
Dragan Gaga Radojičić novi Šef stručnog štaba

Danas je u sali Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis u Nikšiću potpisan ugovor sa novim Šefom stručnog štaba FK Sutjeska - Nikšić, Draganom Gagom Radojičićem.

Dragan Radojičić je kao igrač branio broje matične Sutjeske, Vojvodine, Las Palmasa, Arisa, Debrecina, a kao strateg vodio je Vojvodinu, Novi Sad, Grbalj i Rudar u dva navrata, OFK Beograd, Budućnost, a protekle polusezone bio je šef stručnog štaba Rada.

Predsjednik FK Sutjeska dr. Ilija Ašanin poželio je dobrodošlicu novom šefu stručnog štaba:

"Danas promovišemo novog trenera fudbalskog kluba Sutjeska Dragana Radojičića, čovjeka koji je odrastao u Nikšiću, čovjeka kojeg kao fudbalera vezuju sve najljepše fudbalske istorije FK Sutjeska, i na kraju, čovjeka koji je ostvaren kao trener, koji je u prethodnom boravku u Nikšiću kao šef strucnog staba sa svojim saradnicima i ekipom osvojio prve dvije titule prvaka Crne Gore.

Želim Draganu Radojičiću, njegovom stručnom štabu i svim zaposlenima u FK Sutjeska da u narednom periodu nastave upravo onako kako Sutjeska jedino umije i zna - Samo putem uspjeha i rezultata koji je, ne bez razloga, svrstavaju u najveci fudbalski brend na ovim prostorima.

Ujedno koristim priliku da se zahvalim dosadasnjem šefu stručnog štaba, gospodinu Nikoli Rakojeviću koji je, kao i uvijek, ostavio ne samo dubok trag kao fudbaler koji je dugo godina igrao za FK Sutjeska, nego i kao trofejni trener.

Nadam se da će FK Sutjeska u narednom periodu postizati izuzetne rezultate, na zadovoljstvo svih nas, prvenstveno na zadovoljstvo velike armije fudbalskih navijača, i da ćemo u narednom periodu imati dosta razloga da se svi zajedno radujemo."

Radojičić je dio najljepše istorije našeg kluba - ostavio je dubok trag kao fudbaler Plavih, a potom je kraj Bistrice donio prva dva šampionska trofeja u sezonama 2012/2013 i 2013/2014.

Na predstavljanju medijima izjavio je da je izuzetno zadovoljan što je ponovo na kormilu Plavih:

"Obratio bih se prvo klubu koji me je drugi put pozvao da ih predvodim. Iako sam rođeni Nikšićanin i ovdje sam postao fudbaler, ovdje sam postao ličnost, put me je odveo na neke druge strane.

Vratio sam se tu kao trener 2012. godine, kada smo uspjeli da osvojimo dvije titule prvaka Crne Gore i ponosan sam što sam još jednom izabran od sadašnjih vodećih ljudi, koji su mi dali šansu da još jednom pokušamo da napravimo nešto zaista značajno u crnogorskom fudbalu.

Biće mi izuzetno teško ponoviti rezultate koje je napravio moj prethodnik Nikola Rakojević, moj, kako se kaže, stariji fudbalski brat, koji je za ove tri godine postigao zaista fenomenalne rezultate. To mi je dodatni motiv da sa ovim momcima i sa ovom dobrom ekipom, na terenu pokušamo da se vratimo u sam vrh, jer Sutjeska jednostavno traži samo taj rezultat. Takav plan mi je predočen i objeručke sam prihvatio taj poziv.

Zahvalio bih se još jednom predsjedniku kluba Iliji Ašaninu, članovima Upravnog odbora, direktorima Nikoli Jovoviću i Jovanu Gardaševiću i svima ostalima u Klubu. Zaista su bili izuzetno korektni u svim ovim razgovorima, predočili mi stanje i ni sekund nisam razmišljao da se vratim "kući".

Odgovorni ljudi u Klubu odradili su jedan odličan posao u prelaznom roku, koji za nas još nije završen, i mi ćemo, siguran sam, imati konkurentnu ekipu da se borimo za sami vrh. Ne mogu to da obećam i nikad ne obećavam takve stvari. Ali budite sigurni da ćemo dati sve od sebe na terenu i da će Sutjeska biti prepoznatljiva, kao što je i bila prepoznatljiva, to budimo sigurni.

Daću svoj poslednji atom snage kao što sam i uvijek davao pored aut linije, a siguran sam da će momci da me prate na samom terenu, tako da ne bi trebali da brinemo za uspjeh. Sigurno ćemo imati veliku podršku navijača ako ovo vrijeme to bude dozvolilo. To je ono što zaista želim, i još jednom ponavljam - zaista sam jako zadovoljan što sam opet u Sutjesci."
 

Autor: Vasilije Lalović / FK Sutjeska

 

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

17.9.2020. 18:27
Akreditovanje medija za utakmicu FK Sutjeska - FK Zeta

Fudbalski klub Sutjeska moli sve zainteresovane redakcije da najkasnije do petka, 18.

16.9.2020. 21:54
Pajović u nadoknadi za pobjedu protiv Iskre

U zaostaloj utakmici 3.

16.9.2020. 12:57
LIVE | Telekom 1. CFL | FK Sutjeska - FK Iskra

Livestream prenos utakmica Telekom 1. CFL na zvaničnoj internet stranici FK Sutjeska...

13.9.2020. 19:12
Akreditovanje medija za utakmicu FK Sutjeska - FK Iskra

Fudbalski klub Sutjeska moli sve zainteresovane redakcije da najkasnije do utorka, 15.

12.9.2020. 22:08
Prva pobjeda u novoj sezoni

Plavi su u 4. kolu Telekom 1. CFL upisali prvu pobjedu u novoj sezoni.