Aktuelno
1.5.2023. 16:50

Ne želimo da ovo saopštenje bude shvaćeno kao žal našeg kluba za konačnim ishodom u najvećem crnogorskom derbiju ali, zbog objektivnog sagledavanja fudbalskih takmičenja u Crnoj Gori, te poziva na potpunu regularnost šampionata, moramo da skrenemo pažnju na nekoliko detalja koji nas prate u ovoj sezoni.

Poslednji prvenstveni meč sa ekipom FK Budućnosti pamtićemo, između ostalog i po, shodno našem skromnom mišljenju, nedosuđenom jedanaestercu u korist FK Sutjeska Meridianbet i neregularnom prvom golu gostujuće ekipe.

Video: DOKLE VIŠE!? S02E02 by Nikola Dabanović

matramo da je glavni sudija utakmice 32. kola Meridianbet 1. CFL Nikola Dabanović napravio previd u 77. minutu utakmice kada, poslije starta Vladana Adžića (br. 33) nad Ouiji Sahlijem (br. 77) u kaznenom prostoru rivala, nije dosudio najstrožiju kaznu za naš klub. Isto tako, prilikom postizanja prvog pogotka za goste igrač u bijelom dresu sa brojem 55 (Simić) očigledno sebi omogućava povoljnu poziciju nakon odgurivanja našeg fudbalera sa brojem 6 (Krstovića).
Više puta odgledani usporeni snimci potvrđuju nam da smo nedvosmisleno u pravu, što implicira da je sudija Dabanović direktno uticao na ishod poslednjeg najvećeg crnogorskog fudbalskog derbija. Zašto se ove stvari dešavaju u najvećoj utakmici crnogorskog fudbala, pitanje je na koje nijesmo dobili odgovor ni 1. novembra 2022. godine, kada smo apostrofirali na četiri situacije iz prethodne utakmice protiv istog rivala koje su se odigrale u kaznenom prostoru gostiju. Ponovo se vraćemo na kontakt golmana Dragojevića i Tučevića koji prvi dolazi do lopte (dosuđen gol-aut), povlačenje i guranje Simića kada Conraad u punom trku ulazi u šesnaesterac gostiju, iznošenje lopte rukom iz šesnaesterca od strane gostujućeg  fudbalera ili situacija u kojoj Simić (nakon prethodne usmene opomene arbitra) drži našeg kapitena sa obje ruke čitavih deset sekundi dok ga konačno nije "prizemljio"... Vjerujemo da nije moguće, da ni jedna "sporna" situacija, nije presuđena u našu korist, iako smo sigurni da je za to bilo argumenata, a s obzirom na rezultate konkretnih utakmica, odluke su itekako uticale na trenutni izgled tabele Meridianbet 1. CFL. Istine radi, u iskrene namjere cijenjenog sudije Dabanovića, našeg najboljeg internacionalca, ne sumnjamo, samo ukazujemo na, po našem mišljenju, učinjen veliki broj grešaka na našu štetu.

Video sa prethodnog derbija: DOKLE VIŠE!? S02E01 by Nikola Dabanović

Da se desilo prvi put u ovoj sezoni, bez obzira na važnost meča, možda ne bismo reagovali. Ali, našem klubu sudijske odluke, možda je grubo reći, u ovogodišnjem prvenstvu jednostavno kroje sudbinu. Nije na odmet napomenuti i još jedan očigledan prekršaj u kaznenom prostoru, takođe nad našim fudbalerom Sahlijem, na utakmici protiv Jezera u 29. kolu Meridianbet 1. CFL, kada je odluka sudije Miloša Boškovića direktno uticala na konačan ishod meča. Sudija Bošković je za tu utakmicu, kao i za prethodnu koju je sudio četiri dana ranije (Petrovac-Arsenal - kada nije priznat čist gol Petrovca) morao dobiti slabu ocjenu.

FK Sutjeska Meridianbet je aktuelni šampion Crne Gore, u ovom trenutku drugoplasirani tim lige i polufinalista Kupa Crne Gore. Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola, za ekipom FK Budućnosti zaostajemo tri boda, i ništa po tom pitanju još uvijek nije riješeno, mada su šanse da odbranimo titulu umanjene.

Već ove sedmice očekuju nas vrlo značajni dueli sa ekipom FK Dečić - revanš polufinala Kupa Crne Gore (srijeda 18h) i u narednom kolu šampionata Crne Gore.

Želimo da u tim mečevima, kao i do potpunog završetka fudbalske sezone, svi akteri budu na najvećem mogućem nivou, kakav zaslužuju ova takmičenja. Za naš klub sigurni smo da će odgovoriti zadatku, kao i mnogo puta do sada.

Potrebno je da i sudijska organizacija, kao nikada do sada, pokaže maksimalnu odgovornost i posvećenost pozivu za koji su se odlučili njeni članovi. Ne želimo ništa drugo, već da delegirane sudije do kraja sezone budu djelioci pravde u punom smislu. Bez obzira na sve dosadašnje propuste u mečevima u kojima smo bili akteri, vjerujemo da će biti tako. 

Prije i iznad svega, zbog dobrobiti fudbala u Crnoj Gori.

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

15.3.2024. 19:48

U četvrtak, 14. marta, umro je Rajko Nikolić, nekadašnji fudbaler i trener Plavih.

6.3.2024. 14:04

Neizvjesnost dosadašnjeg toka sezone u Meridianbet 1.

1.3.2024. 12:30

Komisija za bezbjednost i sigurnost FSCG proglasila je utakmicu 23. kola Meridianbet 1.

14.2.2024. 13:50

Spor FK Sutjeska sa bivšim šefom stručnog štaba Nenadom Brnovićem, te njegovim saradnicima Srđano

26.12.2023. 22:56

Upravni odbor FK Sutjeska imenovao je Dragana Mijanovića, dugogodišnjeg trenera mlađih kategorija