Aktuelno
10.8.2020. 18:15
Da predstavimo Sutjesku, Nikšić i Crnu Goru na pravi način

U novu evropsku avanturu naša ekipa kreće utakmicom sa Borcem iz Banja Luke. Da li ste zadovoljni samim žrijebom i kakva su očekivanja od tog meča?

Nemam razloga za zadovoljstvo ni nezadovoljstvo. Mi smo još sinoć dobili potencijalne protivnike, i Borac je, da kažem, neka sredina. Htjeli smo da izbjegnemo Lokomotivu Plovdiv koja je prvenstvo završila na drugom mjestu, odmah iza Ludogoreca i vjerovatno su sve ove ekipe htjele njih da izbjegnu zbog snage tima.

Međutim, Borac Banja Luka je jedan potpuno novi projekat. Prošle godine su se vratili u ligu, napravljena je jedna ozbiljna priča, uložen je novac da se konačno napravi neki rezultat u Premijer ligi i oni su to uspjeli. 
Čak su izborili plasman u Evropu u jako kvalitetnoj bosanskoj ligi. 

Sigurno nas čeka jako težak posao. Otežavajuća okolnost je i to što utakmicu igramo na gostujućem terenu, tako da nam, na kraju, ta povlašćena uloga u žrijebu nije išla na ruku. Naravno da bih više volio da igramo na našem terenu, ali šta je tu je, igra se na zelenom pravougaoniku, i ko se bude bolje pokazao tu, ide dalje.

Nemamo mjesta euforije. Moramo da damo sve od sebe, da pružimo svoj maksimum, pokušamo da popravimo rejting crnogorskog fudbala, popravimo i rejting Sutjeske i da predstavimo Sutjesku, Nikšić i Crnu Goru na najbolji način.
Moramo da damo apsolutno poslednji atom snage i da se koncentrišemo isključivo na teren i igru i da pokušamo da eliminišemo Borac.
Naše adute imamo. Vjerujem u ove momke, vjerujem u ovu ekipu, jer smo mi jedan snažan kolektiv koji to, kao što sam ponovio mnogo puta, mora dokazati na terenu.

Uradićemo kompletnu analizu, ipak znam je to da se radi o odličnoj ekipi, zvijezda tima je Vranješ, igraju jako dobro i prvi su na tabeli nakon dva odigrana kola u BIH prvenstvu tako da nas čeka izuzetno težak posao.
Bolje je što je tako nego da ih shvatimo olako, jer mislim da se olako shvatanje nekih protivnika uvijek obije o glavu.

Očekuje nas jedan regionalni derbi prvog kola, to će biti jedna neizvjesna utakmica, koja će nadam se biti riješena u našu korist.

Novina je svakako i novi sistem kvalifikacija, koji je uzrokovan na žalost pandemijom virusa Korona. Kakav je vaš komentar u odnosu na prinudnu izmenu UEFA pravila?

Uvijek je otežavajuća okolnost što se igra samo jedna utakmica. Ta jedna utakmica je kao finale. Međutim, tako će se igrati i završnica Lige šampiona u Lisabonu, tako se igraju sve utakmice u zavr, tako da tu smo u istom košu sa svima. Nemam poseban komentar na pravila i propozicije, naravno, volio bih da se igraju dvije utakmice zbog naših navijača, ali šta je tu je. Jedna utakmica, ko bude bolji proći će i to je to.

Autor: Vasilije Lalović / FK Sutjeska

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

20.9.2020. 20:38
Poraz od Zete u 5. kolu 1.CFL

Naša ekipa je poražena od Zete na svom terenu, konačnim rezultatom 0:2.

20.9.2020. 9:23
LIVE | Telekom 1. CFL | FK Sutjeska - FK Zeta

Livestream prenos utakmica Telekom 1. CFL na zvaničnoj internet stranici FK Sutjeska...

17.9.2020. 18:27
Akreditovanje medija za utakmicu FK Sutjeska - FK Zeta

Fudbalski klub Sutjeska moli sve zainteresovane redakcije da najkasnije do petka, 18.

16.9.2020. 21:54
Pajović u nadoknadi za pobjedu protiv Iskre

U zaostaloj utakmici 3.

16.9.2020. 12:57
LIVE | Telekom 1. CFL | FK Sutjeska - FK Iskra

Livestream prenos utakmica Telekom 1. CFL na zvaničnoj internet stranici FK Sutjeska...